"Fer música no sols és tocar o cantar, també és escoltar. L'aprenentatge d'escoltar a l'altre, des de ben menuts, fa descobrir què és la tolerància." (Yehudi Menuhin)

Benvinguts al bloc de l'aula de música. Ací podreu veure els concerts que fem tots els alumnes de Primària d'aquesta escola pública. Any rere any, els alumnes de 6é. "Estany's Band" formen una innovadora banda escolar on tenen especial presència instruments com la guitarra elèctrica, el baix o la bateria. Açò és possible gràcies a l'EMMA (Escola de Música Moderna d'Almenara), associada al CEIP Juan Carlos I des de l'any 2012.

divendres, 13 de juny del 2014

"ROSA PARKS: 100 ANYS DE MÚSICA I LLUITA PELS DRETS CIVILS"


Al llarg del curs escolar 2013-2014 es commemoren dos esdeveniments històrics de gran rellevància, vinculats a la lluita contra el racisme i pels Drets Civils.
D'una banda, l'any 2013 (Any Europeu de la Ciutadania) es commemorava el centenari del naixement de Rosa Parks, una dona afroamericana, que es va negar a cedir el seient de l'autobús a un blanc. Per aquesta acció, va ser arrestada, enjudiciada i sentenciada. Tot allò provocà una vaga als transports de Montgomery (Alabama), encapçalada per Martin Luther King, la qual va durar més d'un any i gràcies a la qual s'aconseguí, finalment, que la Cort Suprema dels Estats Units declarara inconstitucional la llei segregacionista als transports de Montgomery.
D'altra banda, en 1964 (ara fa 50 anys) es va aprovar al Congrés Nord-americà la Llei de Drets Civils, la qual prohibia la discriminació per raons de raça, gènere, religió o nacionalitat.

Amb aquest musical, hem promogut valors que capacitaran els i les alumnes  per a conviure en una societat cada vegada més plural; per a relacionar-s'hi amb els altres i cooperar; per a comprometre's i afrontar els diferents conflictes; per a acceptar la diversitat i ser tolerant; per a respectar els valors dels altres i les diferents creences, les diferents cultures i la història personal i col·lectiva dels altres.
A l'espectacle hi ha present: la varietat d'estils de la música afroamericana des dels seus inicis; la paraula; la dramatització; la dansa; el cinema i l'escenografia.

Aquest projecte educatiu és part del programa per al desenvolupament de projectes d'innovació per a la lluita contra el fracàs escolar a través d'activitats de promoció de la música en els centres d'Educació Infantil i Primària, Instituts d'Educació Secundària i Conservatoris Elementals i Professionals de Música i Dansa de titularitat de la Generalitat.

1. KOKOLEOKO

2. NO MORE, MY LORD

3. YES, LORD, YES

4. MOVE OUT BLUES

5. THE ENTERTAINER

6. WHEN THE SAINTS GO MARCHING IN

7. WATERMELON MAN

8. AMAZING GRACE

9. RESCUE ME

10. YOU KNOW I'M NO GOOD

11. ROSA PARKS PORTRAIT RAP

Fotografies: Pere Hormigos












Publicació al diari LEVANTE EMV:

2 comentaris :

Albert Ferrer ha dit...

Increïble, q guapos!!!!!!!!!!!!!!
Som tots uns artistes.💖

Unknown ha dit...

Sols falten els vídeos